Neden Organik Giyim Ürünlerini Tercih Etmeliyiz?

Neden Organik Giyim Ürünlerini Tercih Etmeliyiz?

Neden Organik Giyim Ürünlerini Tercih Etmeliyiz?

Gelin beraberce bebeğimiz için neden organik kıyafetler tercih etmemiz gerektiğini öğrenelim…

Zararlı kimyasallar aslında piyasada yer alan ürünlerle hayatımızın her alanına girmiş durumdalar. Giyim grubu da bu alanlardan biri. Ancak konu bebek kıyafetleri olduğunda, bebeğimizi zararlı kimyasallara maruz bırakmadığınızdan emin olmak önemli. Her anne bebeği için yumuşak, rahat ve kimyasal içermeyen giysiler tercih etmeli; bu sebeple en doğru tercih organik bebek kıyafetleridir. 

Yeni doğan bebeklerin giysilerinden zararlı kimyasalları emme ihtimalleri daha yüksektir. Çünkü yenidoğan bebeklerin cildi hassastır ve yetişkinlere göre kimyasallara karşı daha az toleranslıdır. Bu sebepten yenidoğan grubunda organik kumaşlar kullanılarak üretilmiş ürünler her zaman önceliğimiz olmalıdır.

Diğer bir tercih sebebi ise organik giyim ürünlerinin daha dayanıklı olmasıdır. Organik pamuk geleneksel pamuğun aksine daha uzun süre dayanır. Yani geleneksek pamukla üretilmiş bir bebek zıbınından sık sık almak yerine organik pamuk kullanılarak üretilmiş bir bebek zıbınından az sayıda alıp daha uzun süre kullanmak mümkündür. Şu an “Bebeğim çok hızlı büyüyor, aldıklarım hemen küçülüyor.” dediğinizi duyar gibiyiz. Bu konuyla ilgili bazı markaların uzun süre kullanıma uygun ürünler tasarladığını bilmenizi isteriz. Bizler de Miela Kids olarak zıbınlarda çift sıra çıtçıtlar kullanıyoruz ve böylece bebeğinizin boyu uzasa bile aynı zıbını daha uzun süre kullanabilmiş oluyorsunuz. Bunun yanı sıra patikli pantolonların bellerine katlanabilir paylar bırakıyoruz, bu paylar yine pantolonların da daha uzun süre kullanılabilmesini sağlıyor. Böylece organik giyim ürünleri pahalı bile olsa daha az alışveriş yaparak aldığınız ürünleri daha uzun süre kullanabilmiş oluyorsunuz.

Organik tarımda kullanılan ilaçlar doğaya zarar vermez ve tüketilen enerji ve su normal tarıma göre daha azdır. Böylelikle organik pamuk yetiştirme yöntemleri çevremiz için daha güvenlidir ve doğaya daha az zarar verir. Çevre bilinci olan anneler olarak hem bebeğimizin cilt sağlığı hem de doğamızın güvenliği için organik giyim tercih etmek önceliğimiz olmalıdır.

Blog Yazıları kategorisindeki tüm makaleleri görün